Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Μοσχαράκι γεμιστό !!!


Μοσχαράκι γεμιστό με υπέροχη πεντανόστιμη σαλτσούλα !!!!!
Ένα υπέροχο φανταστικό φαγάκι που σερβίρεται με ρυζάκι ή πατατούλες τηγανιτές!!!

Υλικά
8 φέτες τρανς μοσχαρίσιο ( θα ζητήσετε από το χασάπη να σας το χτυπήσει και να το περάσει από τη μηχανή του σνίτσελ)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
1 πιπεριά Φλωρίνης
7-8 κλωναρακια μαϊντανό ψιλοκομμένο
250 γρ. φέτα
1/4 φλ. λάδι
1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1κ.γ γεμάτη πάπρικα γλυκιά
2 κουτάκια ντοματοχυμό
Αλάτι πιπέρι




Εκτέλεση
Παίρνω το κρέας μου το ανοίγω καλά και κόβω τις φέτες μου στη μέση (συνήθως είναι μεγάλα τα κομμάτια του τρανς , θα βγουν 16 μερίδες - ρολάκια).
Τα αλατοπιπερώνω.
Ψιλοκόβω το μαϊντανό και τρίβω το σκόρδο στον τρίφτη και τα ανακατεύω μαζί.
Κόβω την πιπεριά σε μικρές λωρίδες και τη φέτα μου σε μπαστουνάκια πάχους περίπου ενός δαχτύλου.




Πασπαλίζω κάθε φετούλα με λίγο μαϊντανό και σκόρδο βάζω ένα μπαστουνάκι φέτα μία φετούλα πιπεριά Φλωρίνης και τυλιγω τα ρολάκια μου προσπαθώντας να εγκλωβίσω τη γέμιση και από τα πλάγια.
Καρφώνω και κλείνω καλά με οδοντογλυφίδες.
Βάζω το λαδάκι μου στην κατσαρόλα και μόλις κάψει βάζω τα ρολακια να θωρακιστουν.
Γυρίζω προσεκτικά με ένα πιρούνι έτσι ώστε να μην τα διαλύσω όταν ήδη αρχίζουν και ξεκολλάνε από μόνα τους.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι το μαϊντανό και το σκόρδο που μας περίσσεψε από τη γέμιση καθώς επίσης και την πιπεριά που μας περίσσεψε ψιλοκομμένη σε κυβάκια.
Ανακινω την κατσαρόλα μου.
Προσθέτω τον πελτέ , την πάπρικα και αλατοπιπερώνω.
Σβήνω με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τον ντοματοχυμό και λίγο νεράκι.


Σιγοβραζω το φαγητό μου μέχρι να μαλακώσει το κρέατακι και να δέσει σχεδόν η σαλτσούλα μου.
Προς το τέλος παίρνω τη φέτα που μου περίσσεψε από τη γέμιση τη σπάω με τα χέρια και τη ρίχνω πάνω στη σαλτσούλα.
Ανακινώ την κατσαρόλα και αφήνω να πάρει δύο βράσεις ακόμα και να λιώσει σχεδόν η φέτα.
Αφαιρώ τις οδοντογλυφίδες από το κρέας και
σερβίρω με ρυζάκι η πατατούλες τηγανίτες.
Καλή επιτυχία!!!!!
Συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχέρες-ηδες