Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Τυροκούλουρα γεμιστά με Φιλαδέλφεια - γαλοπούλα !!!

Από κ. Tzela Antonopoulou
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ!!!!!🥯🥯🥯🥯🥯
Υπέροχα με τυρένια τραγανή κρούστα απέξω και πολύ αφράτα μέσα!!!!

Υλικά
(για 16 μεγάλα κουλούρια)
➡️2 φλ. τσ. γάλα χλιαρό
➡️2 φακελάκια ξηρή μαγιά
➡️4 κ.σ κόφτες ζάχαρη
➡️3/4 φλ. αραβοσιτέλαιο
➡️2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
➡️2 κ.γ κόφτες αλάτι
➡️1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ
➡️400 γρ Φιλαδέλφεια
➡️20-22 φετούλες γαλοπούλα( 1 μισή φετούλα για κάθε κουλούρι)
➡️500 γρ γκούντα για το τύλιγμα
➡️1 αβγό και 1 ασπράδι με λίγες σταγόνες νερό για το αβγούλωμα!!!




Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα βάζω το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω με ένα σύρμα καλά να διαλυθούν. Προσθέτω το λάδι τα αυγά και ανακατεύω.
Τέλος το αλεύρι με το αλάτι!!!
Αν χρειαστεί συμπληρώνω με λίγο αλεύρι ακόμα.
Ζυμώνω μέχρι να έχω μια εύπλαστη αφράτη ζύμη!!!
Λαδώνω ελαφρώς τη λεκάνη μου και το ζυμάρι μου για να μην πιάσει πέτσα , σκεπάζω με καθαρή πετσέτα και αφήνω 1 μισή ώρα περίπου να φουσκώσει!!!
Χωρίζω τη ζύμη μου σε 16 μπαλίτσες.
Ανοίγω φύλλο οβάλ και λεπτό.



Από τη μεγάλη μεριά αλείφω με ένα κουταλάκι τού γλυκού (γενναία ) με Φιλαδέλφεια και τοποθετώ από πάνω τη γαλοπούλα.
Ρολάρω και κλείνω τις άκρες.
Αυγουλώνω και από τις δύο μεριές το κουλούρι και το περνάω από το τυρί όπως θα κάναμε και με το σουσάμι.
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν την κρούστα!!!!Καλή επιτυχία!!!!

Συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχέρες-ηδες