Υπέροχη συνταγη για σιροπιαστά τουλουμπάκια !!!
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
*Αν δεν έχετε γλυκόζη, βάζετε 2 κουταλιές μέλι ή πηγαίνετε και αγοράζετε. :P
Ετοιμάζω πρώτα το σιρόπι. Βράζει για 10 λεπτά χωρίς ανακάτεμα. Αφήνω να κρυώσει.
Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια νερό
1,5 φλιτζάνι αλεύρι (γοχ)
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά
Βάζω όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά) σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν μια συμπαγής ζύμη.
Τα μεταφέρω σε ένα μπωλ και αφήνω τη ζύμη να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, χτυπάω με μίξερ ή χέρι, ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά, μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Βάζω ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και την ένταση στο 1 (για κουζίνες που έχουν διαβάθμιση μέχρι το 3).
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνω με κορνέ με την ειδική μύτη, κόβοντας με ψαλίδι λαδωμένο, κομμάτια 4 cm.
Τα γυρίζω (τουμπάρω) συνεχώς ώστε να μη μαζευτεί η ζύμη στο κάτω μέρος.
Κρατάω τη φωτιά χαμηλά στο 1 μέχρι να ξεροψηθούν.
Τα μεταφέρω καυτά στο κρύο σιρόπι για 5 λεπτά και τα βγάζω.
*Τα φλυτζάνια μου 250ml
Υπάρχει στο εμπόριο, ειδικό ακροφύσιο κορνέ για τουλουμπάκια. Εγώ έφτιαξα ένα μόνος μου και με αυτό μου βγήκαν 101 τουλουμπάκια.
Συνταγή από Nikos AE-
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
*Αν δεν έχετε γλυκόζη, βάζετε 2 κουταλιές μέλι ή πηγαίνετε και αγοράζετε. :P
Ετοιμάζω πρώτα το σιρόπι. Βράζει για 10 λεπτά χωρίς ανακάτεμα. Αφήνω να κρυώσει.
Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια νερό
1,5 φλιτζάνι αλεύρι (γοχ)
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά
Βάζω όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά) σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν μια συμπαγής ζύμη.
Τα μεταφέρω σε ένα μπωλ και αφήνω τη ζύμη να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, χτυπάω με μίξερ ή χέρι, ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά, μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Βάζω ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και την ένταση στο 1 (για κουζίνες που έχουν διαβάθμιση μέχρι το 3).
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνω με κορνέ με την ειδική μύτη, κόβοντας με ψαλίδι λαδωμένο, κομμάτια 4 cm.
Τα γυρίζω (τουμπάρω) συνεχώς ώστε να μη μαζευτεί η ζύμη στο κάτω μέρος.
Κρατάω τη φωτιά χαμηλά στο 1 μέχρι να ξεροψηθούν.
Τα μεταφέρω καυτά στο κρύο σιρόπι για 5 λεπτά και τα βγάζω.
*Τα φλυτζάνια μου 250ml
Υπάρχει στο εμπόριο, ειδικό ακροφύσιο κορνέ για τουλουμπάκια. Εγώ έφτιαξα ένα μόνος μου και με αυτό μου βγήκαν 101 τουλουμπάκια.
Συνταγή από Nikos AE-