Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Μήλο γλυκό με γρεναδίνη !!!


Σαν οικογενεια μας αρεσει πολυ το μηλο σε γλυκο σε ολες τις εκδοχες του!!
Συνηθως το χειμωνα υπαρχει το φιρικι που το κανουμε ολοκληρο γλυκο με κανελα και γρεναδινη (σιροπι ροδιου) που απογειωνει τη γευση του!!
Αυτη την εποχη δεν υπαρχει, και γι αυτο εκανα το απλο μηλο Τριπολεως που ειναι τραγανο, κομμενο φετες!
Ειναι ευκολη συνταγη, υπεροχο σαν επιδόρπιο με γιαουρτι ή παγωτο!!

ΜΗΛΟ ΜΕ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ
Καθαριζουμε κιλο μηλα και τα κοβουμε σε φετες.
Τα βαζουμε σε μπωλ και τους ριχνουμε το χυμο απο 1 ζουμερο λεμονι.
Βαζουμε στη κατσαρολα 1 κιλο ζαχαρη 1 μιση ποτηρι νερο 2 βανιλιες και 1 ξυλο κανελα.
Αφηνουμε να βρασουν 5 λεπτα..
Ριχνουμε τα μηλα και βραζουμε 5 λεπτα.
Την αλλη μερα ριχνουμε σιροπι γρεναδινης (εβαλα 1 ποτ. κρασιου) οση θελουμε και το ξαναβραζουμε 5 λεπτα.
Στο τριτο βρασιμο δενει το γλυκο μας..
Αν θελουμε μπορουμε να παραλειψουμε τη γρεναδινη και να το κρατησουμε ξανθο!
Δεν διαφερει πολυ στη γευση μονο στην εμφανιση..
Επισης με τον ιδιο τροπο κανω και το κυδωνι!!

Συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ