Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Κολοκυθοκορφάδες της γιαγιάς !!!




Απ'τα φαγητά της γιαγιάς!!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ!!

Ένα από τα παλιά, ξεχασμένα φαγητά, που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας και που αν το δοκιμάσετε, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του. Τώρα που είναι η εποχή τους, πάρτε μερικές τρυφερές κορφάδες, βάλτε και δυο – τρία κολοκυθάκια και θα έχετε ένα εξαιρετικό, καλοκαιρινο φαγητό.Κάθε τέτοια εποχή , περιμένουμε πώς και πώς να βγουν οι κολοκυθοκορφάδες για να μαγειρέψουμε ένα από τα νοστιμότερα χορτοφαγικά πιάτα που φτιάχνουμε στο σπίτι μας.Η παρανόηση που κάνουν πολλοί είναι να μπερδεύουν τις κολοκυθοκορφάδες με τους ανθούς κολοκυθιού. Δεν είναι το ίδιο πράγμα! Οι κολοκυθοκορφάδες είναι τα τρυφερά βλαστάρια της κολοκυθιάς που τα μαγειρεύουμε όπως όλα τα χόρτα, προσθέτοντας και γλυκά κολοκύθια. Η συνταγή μας μαγειρεύεται πολύ στην Πελοπόννησο και δυτικη Ελλαδα και αποτελεί μία κλασική παραδοσιακή συνταγή. Αν βρείτε κολοκυθοκορφάδες δοκιμάστε τις ανεπιφύλακτα.



Μαζεύουμε τρυφερούς βλαστούς φύλλα και ανθούς κολοκυθιάς τα καθαρίζουμε και τα ψιλοκόβουμε...
Τα βαζουμε σε λεκάνη με νερό και ξύδι και τα αφηνουμε 10 λεπτά.. Τα ξεπλένουμε...
Χοντροκόβουμε το άσπρο μέρος από 3-4 κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με λίγο λάδι.. Προσθέτουμε  τις κολοκυθοκορφάδες με 1κ.σ.αλεύρι αλατι και πιπέρι και σοτάρουμε πολύ λίγο. Βαζουμε 2 ποτ. νερό και αφήνουμε να βράσουν να μείνουν με λίγα υγρά. Αν θέλουμε αφού κλείσουμε την κατσαρόλα τρίβουμε μέσα και λίγη φέτα βαρελίσια.

Συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!!