Λουκουμάκι έγινε το λουκούμι !!!!
ΥΛΙΚΑ
650γρ νερό + όσο νερό πάρει να γίνει χυλός ο νισεστές (το νερό παγωμένο)
650γρ ζάχαρη
Μισό λεμόνι τον χυμό
150γρ νισεστέ
10γρ ζελατίνη η (1κσ αγαρ αγαρ για οσους νηστεύουν) η ένα κουταλάκι κρεμόριο
200γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας
500γρ Άχνη ζάχαρη
χρώμα ζαχαροπλαστικής 4-5 σταγόνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσει μόλις αρχίσει ο βρασμό ρίχνουμε το λεμόνι.
Αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά να βράσει (αλλάζει το χρώμα της) ενώ εμείς έχουμε βάλει σε ένα μπολ με νερό τις ζελατίνες να μαλακώσουν.
Ετοιμάζουμε τον νισεστέ διαλύοντας τον με το νεράκι και φτιάχνουμε ένα πηχτό χυλό.
Μετά τα δέκα λεπτά (αν βάλετε κρεμόριο το ρίχνετε στο σιρόπι παρακάμπτοντας το κομμάτι της ζελατίνης) και βάζουμε τον νισεστε χαμηλώνουμε την φωτιά.
Ανακατεύουμε τουλάχιστον για 20 -25 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε τις ζελατίνες την μαρμελάδα η το αιθέριο άρωμα και το χρωμα που θέλουμε ανακατεύουμε για αλλά 1-2 λεπτά.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα έχουμε κάνει ένα πέπλο με νισεστέ αποσύρουμε το μείγμα και το ρίχνουμε στο ταψί στρώνουμε το μείγμα και ρίχνουμε από πάνω πολύ νισεστέ να σκεπάσει το μείγμα.
Αφήνουμε τουλάχιστον 24 ώρες να στεγνώσει το μείγμα ώστε να μην βγάζει υγρασία.
Την επόμενη μέρα πασπαλίζουμε ένα ξύλο και αφού καθαρίσουμε το μείγμα από το νισεστέ το ακουμπάμε επάνω στην ζάχαρη άχνη. Κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με άχνη ώστε να θωρακιστούν και να μην βγάζουν υγρασία.
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.