Πρωτότυπο και εντυπωσιακό κέικ με κρέμα και μαρμελάδα !!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
2 1/2 κούπες φαρίνα
3/4 κούπας ζαχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα ξινόγαλα
4 αβγά
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ (500ΓΡ.)
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ
2 βανίλιες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙ
1 κούπα σπιτικό γλυκό κεράσι με το σιρόπι του(όχι το τραγανό κεράσι του εμπορίου)ή βύσινο γλυκό,ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας!
1/2 κούπα νερό
2 κ.σ κορν φλάουερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σ’ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα,ζάχαρη και κορν φλάουρ,ανακατεύουμε και βράζουμε να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε απ’τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες.
Αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη(να μην πιάσει ”πέτσα”)και αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
2. Σ’ένα άλλο κατσαρολάκι αδειάζουμε το γλυκό κεράσι,(ή τη μαρμελάδα)το νερό,το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και βράζουμε να πήξει η σαλτσούλα.
Αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή.
3. Κοσκινίζουμε 2 φορές τη φαρίνα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν και να πήξουν,προσθέτουμε το σπορέλαιο,το ξινόγάλα,το ξύσμα,το αλάτι,τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι.
Χτυπάμε ίσα να ανακατευτεί.(Δεν το παρακάνουμε για να βγει αφράτο το κέικ!)
Αδειάζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια 22 εκ.το καθένα βουτυρωμένα και στρωμένα με λαδόκολλα.
4. Χτυπάμε με ενα σύρμα ή στο μίξερ την λευκή κρέμα να αφρατέψει και την βάζουμε σε κορνέ ή μια σακουλίτσα κόβωντας την άκρη με ψαλίδι και κάνουμε χοντρές γραμμές με την κρέμα στην επιφάνεια του κέικ αφήνοντας 1-2 εκ.απόσταση μεταξύ τους.
Στα κενά αυτά στρώνουμε με ένα κουταλάκι τη σάλτσα κεράσι.
Ψήνουμε και τα 2 ταψάκια μαζί στους 180 αντιστάσεις για 30-35 λεπτά περίπου.
Το τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα.Δεν τα παραψήνουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφης Τσιώπου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
2 1/2 κούπες φαρίνα
3/4 κούπας ζαχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα ξινόγαλα
4 αβγά
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ (500ΓΡ.)
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ
2 βανίλιες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙ
1 κούπα σπιτικό γλυκό κεράσι με το σιρόπι του(όχι το τραγανό κεράσι του εμπορίου)ή βύσινο γλυκό,ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας!
1/2 κούπα νερό
2 κ.σ κορν φλάουερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σ’ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα,ζάχαρη και κορν φλάουρ,ανακατεύουμε και βράζουμε να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε απ’τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες.
Αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη(να μην πιάσει ”πέτσα”)και αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
2. Σ’ένα άλλο κατσαρολάκι αδειάζουμε το γλυκό κεράσι,(ή τη μαρμελάδα)το νερό,το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και βράζουμε να πήξει η σαλτσούλα.
Αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή.
3. Κοσκινίζουμε 2 φορές τη φαρίνα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν και να πήξουν,προσθέτουμε το σπορέλαιο,το ξινόγάλα,το ξύσμα,το αλάτι,τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι.
Χτυπάμε ίσα να ανακατευτεί.(Δεν το παρακάνουμε για να βγει αφράτο το κέικ!)
Αδειάζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια 22 εκ.το καθένα βουτυρωμένα και στρωμένα με λαδόκολλα.
4. Χτυπάμε με ενα σύρμα ή στο μίξερ την λευκή κρέμα να αφρατέψει και την βάζουμε σε κορνέ ή μια σακουλίτσα κόβωντας την άκρη με ψαλίδι και κάνουμε χοντρές γραμμές με την κρέμα στην επιφάνεια του κέικ αφήνοντας 1-2 εκ.απόσταση μεταξύ τους.
Στα κενά αυτά στρώνουμε με ένα κουταλάκι τη σάλτσα κεράσι.
Ψήνουμε και τα 2 ταψάκια μαζί στους 180 αντιστάσεις για 30-35 λεπτά περίπου.
Το τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα.Δεν τα παραψήνουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφης Τσιώπου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.