Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Κορμός κρέμα γάλακτος με ξηρούς καρπούς !!!



ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Ελαφρύ γλυκάκι σε 10 λεπτά!!!!

ΥΛΙΚΑ για για την γέμιση!!!
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ Παπαδόπουλου 225 γρ
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 χούφτα καρύδια
1 χούφτα φιστίκια

Για την επάλειψη
200g γραμμάρια σοκολάτα... 100 να είναι μαύρη και 100 γάλακτος!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνετε ένα μικρό πυρέξ 23 εκ και τοποθετείτε μέσα μία λαδόκολλα !!!
Στη συνέχεια σε ένα μπολ σπάτε τα μπισκότα σε τέσσερα κομμάτια το καθένα!!
Δεν τα διαλύουμε, απλά Τα σπάμε στα τέσσερα κομμάτια και τα αφήνουμε το μπολ!!!!
Σε μικρό κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τα 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος την ζάχαρη και το κακάο,ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν και να λιώσει το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα !!!
Ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε να απορροφηθεί όλο το υγρό.
Τοποθετούμε στο πυρέξ το γλυκό και με ένα κουτάλι πιέζουμε να ενσωματωθεί καλά με το πυρέξ!!!! Βάζουμε στην κατάψυξη για λίγα λεπτά!!
Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε τα 100 κρέμα γάλακτος και τις σοκολάτες και με προσοχή ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν!
 Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και ρίχνουμε πάνω τη σοκολάτα, πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια ακόμα τριμμένα και αφήνουμε το γλυκό πάλι στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει, στη συνέχεια το βγάζουμε και το βάζουμε στην συντήρηση .
Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια όσο μήκος θέλουμε εμείς και σερβίρουμε!!!!

Συνταγή από κ. Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!!