Μπαμπαδάκια αφράτα και πεντανόστιμα !!!
Υλικά
Για 20 κομμάτια
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
6 αυγά
2 μισή ποτήρια αλεύρι
Μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Μισό ποτήρι γάλα
1 φακ.μπέικιν πάουντερ
3 βανιλιες
1 σφηνάκι ρούμι
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 λεμονόκουπα
1 κουταλιά ρούμι
1 βανιλια
Κερασάκια για το γαρνίρισμα εγώ έβαλα δικά μου
1 κουτί garni για σαντιγί
Μισό ποτήρι γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα να γίνει αφρατη προσοχή το σκεύος πρέπει να είναι στεγνό που θα χτυπήσουμε τα ασπράδια
Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα
Προσθέτουμε το λάδι χτυπώντας
Ρίχνουμε το χυμό το γάλα το μπεικιν και τις βανιλιες και τα χτυπάμε και το αλεύρι κοσκινισμένο
Τέλος το ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα
Λαδώνουμε τα φορμάκια και βάζουμε μέχρι τη μέση από το μίγμα
Ψήνουμε στους 180 β για μισή ώρα με κλειστο φούρνο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και κόβουμε μέχρι τη μέση πάνω πάνω σαν καπελάκι
Φτιάχνουμε το σιρόπι
Και τα βουτάμε ένα ένα και τα αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίξουν
Κατόπιν Φτιάχνουμε τη σαντιγί τη βάζουμε σε κορνε και γεμίζουμε τους μπαμπάδες
Με το κορνε γαρνίρουμε κάνοντας μια ροζέτα από πάνω και βάζουμε και ένα κερασάκι
Διατηρούμε στο ψυγείο.
Συνταγή από Ρέας γεύσεις Αριστέα Μπεσίρη
Υλικά
Για 20 κομμάτια
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
6 αυγά
2 μισή ποτήρια αλεύρι
Μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Μισό ποτήρι γάλα
1 φακ.μπέικιν πάουντερ
3 βανιλιες
1 σφηνάκι ρούμι
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 λεμονόκουπα
1 κουταλιά ρούμι
1 βανιλια
Κερασάκια για το γαρνίρισμα εγώ έβαλα δικά μου
1 κουτί garni για σαντιγί
Μισό ποτήρι γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα να γίνει αφρατη προσοχή το σκεύος πρέπει να είναι στεγνό που θα χτυπήσουμε τα ασπράδια
Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα
Προσθέτουμε το λάδι χτυπώντας
Ρίχνουμε το χυμό το γάλα το μπεικιν και τις βανιλιες και τα χτυπάμε και το αλεύρι κοσκινισμένο
Τέλος το ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα
Λαδώνουμε τα φορμάκια και βάζουμε μέχρι τη μέση από το μίγμα
Ψήνουμε στους 180 β για μισή ώρα με κλειστο φούρνο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και κόβουμε μέχρι τη μέση πάνω πάνω σαν καπελάκι
Φτιάχνουμε το σιρόπι
Και τα βουτάμε ένα ένα και τα αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίξουν
Κατόπιν Φτιάχνουμε τη σαντιγί τη βάζουμε σε κορνε και γεμίζουμε τους μπαμπάδες
Με το κορνε γαρνίρουμε κάνοντας μια ροζέτα από πάνω και βάζουμε και ένα κερασάκι
Διατηρούμε στο ψυγείο.
Συνταγή από Ρέας γεύσεις Αριστέα Μπεσίρη