Η συμπεθέρα από το Βόλο μου στείλε πολύχρωμες παπαρδέλες λαχανικών και τις έκανα με κιμά!! Τις έβαλα και στο πήλινο με τυρί,ωραιότατες!!!
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, σουρώνουμε και βουτυρώνουμε.
Ετοιμάζουμε και το κιμά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι και μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και προσθέτουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας,λίγη κανέλα, μοσχοκάρυδο,αλάτι,πιπέρι. Σιγοβράζουμε μισή ώρα περίπου.
Σε ένα πήλινο βάζω μια στρώση παπαρδέλες,μια στρώση κιμά,μια φέτα τυρί γκούντα και επαναλαμβάνω με άλλη μια στρώση.
Βάζω και λίγη σάλτσα ντομάτας και ψήνω δέκα λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
*Χρησιμοποίησα 4 ατομικά πήλινα.
Συνταγή από κ. Efi Prentza-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!