Γαλατόπιτα με πρόβειο γαλατάκι,χωρίς φύλλο ,χωρίς ζάχαρη!!
Που να προλάβω να βγάλω φωτό όλο το ταψί!!!!!
Βάζουμε στη κατσαρόλα ενάμισυ λίτρο γάλα πρόβειο, μια κούπα καλαμποκίσιο αλεύρι(μπορείτε να βάλετε και σιμιγδάλι) και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 4 αυγά (πολύ καλά χτυπημένα),2 βανίλιες, ξύσμα από ένα λεμόνι και μια με μιάμιση κούπα ζάχαρη καρύδας ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλουμε(μπορείτε να βάλετε την ίδια ποσότητα κανονική ζάχαρη).
Λαδώνουμε ένα 38αρι ταψί, προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά,βάζουμε το μείγμα και από πάνω προσθέτουμε λίγη ακόμη φρυγανιά,κανέλα και λίγο λάδι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 50 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις.
Συνταγή από κ. Efi Prentza-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!