Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Πατάτα τριμμένη με γραβιέρα !!!


Όχι δεν είναι ομελέτα!Είναι πατατούλα τριμμένη με γραβιέρα Αμφιλοχίας!!!!

Καθαρίζω και πλένω 3 πατάτες,τις τρίβω από το χοντρό μέρος του τρίφτη και τις στύβω πολύ καλά να φύγουν τα υγρά.
Αλατοπιπερώνω,ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 22 εκ. βάζω λίγο λαδακι και μια κ.σ.βούτυρο και όταν κάψει βάζω τα 2/3 της τριμμένης πατάτας,από πάνω 100 γρ.γραβιερα και από πάνω καλύπτω με την υπόλοιπη πατάτα.



Ψήνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 12-15 λεπτά γυρίζοντας το τηγάνι συχνά και από τις δύο πλευρές για να ψηθεί ομοιόμορφα..
Εγω έχω διπλό τηγάνι και με βόλεψε στο γύρισμα. αλλιώς προσεχτικά με ένα πιάτο..
Και προσοχή,καλύπτουμε καλά το τυρί με τη πατάτα για να μη κολλήσει στο τηγάνι.
Συνταγή από κ. Efi Prentza-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!