Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Χαλβάς Φαρσάλων ή ο χαλβάς των πανηγυριών !!!


Tzela Antonopoulou

Χαλβάς Φαρσάλων ή ο χαλβάς των πανηγυριών για το απογευματινό μας καφεδάκι!!!

Υλικά
3/4 φλ. αραβοσιτέλαιο η ηλιέλαιο(και λίγο λιγότερο)
2 φλ. νισεστέ
3 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
6-7 κ.σ ζάχαρη για το καραμέλωμα στην επιφάνεια
1/2 φλ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα
Κανέλα για πασπάλισμα




Εκτέλεση
Διαλύω το νισεστέ μέσα στο νερό ανακατεύοντας με το σύρμα και προσθέτω και το λάδι.
Μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζω τα 3 φλ. ζάχαρη με 2 κ.σ νερό και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και ανακατεύω να λιώσει και να ρευστοποιηθεί η ζάχαρη και να γίνει μια ωραία σκούρα καραμέλα.
Προσθέτω σταδιακά το αραιωμένο νισεστε με πολύ προσοχή να μην καώ και ανακατεύω μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει καλά ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας!!!!
της!!!!!
Βάζω σε ταψάκι αλουμινίου 28 εκ. και στρώνω με μια κουτάλα το χαλβά.
Πασπαλίζω με μπόλικη ζάχαρη από πάνω και ψήνω στο γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Πασπαλίζω με κανέλα και καβουρδισμένα αμύγδαλα!!! Καλή επιτυχία!!!!

Σημείωση
Αρχικά όταν θα πέσει το νισεστε μέσα στην καραμέλα το μιγμα της καραμελας θα πέσει η θερμοκρασία της και θα σταθεροποιηθεί....μην το φοβήθητε......συνεχίστε το ανακάτεμα ...θα πάρει πάλι την υγρή μορφή της!!!
Από Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!