Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Τούρτα ζελέ βερίκοκο !!!


Τούρτα ζελέ βερίκοκο !!!

Υλικά:
1κουτι ζελέ βερίκοκο
1πακετο σαβαγιάρ
800gr σαντιγί (περίπου ένα φάκελο garni)
200ml γάλα για το garni
1κομποστα βερίκοκο
300ml πορτοκαλάδα (Λουξ)

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας κ το σιρόπι της κομπόστας!!
Το ρίχνουμε σε ταψάκι (28cm) όπου έχουμε στρώσει τα βερίκοκα με την έξω όψη προς τα κάτω!!!!
Το βάζουμε ψυγείο από τη προηγούμενη μέρα να παγώσει πολύ καλά!!
Την επόμενη φτιάχνουμε τη σαντιγί στρώνουμε στο παγωμένο πλέον ζελέ κ στη συνέχεια , βουτάμε τα σαβαγιάρ στη πορτοκαλάδα κ καλύπτουμε όλη την επιφάνεια!!
Βάζουμε ψυγείο κ την επόμενη μέρα τη γυρίζουμε σε πιατέλα!!
Για τη διαδικασία αυτή βουτάμε το ταψί για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό,ώστε να ξεκολλήσει από το πάτο του ταψιού!!Καλή επιτυχία!!!!