Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας λαχταριστό !!!! Λιώνει στο στόμα με πολύ ωραία γεύση !!!
Υλικά
500 gr. μοσχάρι σπαλομήτρα ή στρογγυλό ή χτένι
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1000 ml. ζωμό βοδινού
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3-4 κόκκους μπαχάρι -προαιρετικό -
Αλάτι
Πιπέρι
λίγο κουρκουμά
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο .
Σε δυνατή φωτιά, σωτάρουμε το κρέας σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και το μπαχαρικό.
Προσθέτουμε την πελτέ ντομάτας, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το ζωμό μέχρι να καλυφθεί το κρέας αρκετά, μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνουμε την φωτιά.
Στην μέση του βρασμού προσθέτουμε την ζάχαρη το αλάτι το πιπέρι και λίγο κουρκουμά .
Σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαγειρευτεί και να δέσει η σαλτσούλα του -το δοκιμάζουμε -και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό , πάντα ζεστό.
Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει όπως ρύζι πατάτες τηγανητές μακαρόνια ή πουρέ.
* Αν θέλουμε προσθέτουμε ένα στικ σέλερι -1 ξυλάκι κανέλα -και κομματάκια καρότο -εγώ δεν έβαλα !!!
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ