Λαχματζούν ,πίτσα ,αραβική πίτα !!!
Για την ζυμη :
1 κουπα χλιαρο νερο
1 φακ.ξερη μαγια
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
1 σφηνακι ελαιολαδο
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 γρ.
Ετοιμαζουμε την ζυμη μας την αφηνουμε να φουσκωσει χωριζουμε σε 3 μπαλακια και τα ανοιγουμε με το χερι .
Για το λαχματζουν ειχα ετοιμο κυμα για τα μακαρονια τον εβαλα επανω και εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στους 250 βαθμους για 10 λεπτα.Μολις το βγαλουμε απο τον φουρνο ριχνω τρυμενη μοτσαρελλα και κοβω ντοματα και μαιντανο.
Για την πιτσα σαλτσα ντοματα,σαλαμι ,κασσερι τρυμμενο και φρεκια ριγανη.
Αραβικη πιτα :ανοιγουνε με το χερι σε στρογγηλο φυλλο και ψηνουμε στην ιδια θερμοκρασια για 10 λεπτα ντουμπανιαζει κατα το ψησιμο.
Συνταγή από κ. Μαρινα Μισαηλιδου Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!