Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο και όχι μόνο..Έγιναν λουκούμι λιώνουν στο στόμα !!! Υπέροχο φαγητό πεντανόστιμο !!! Είχα και λίγους ανθούς και έκλεισα τα κολοκυθάκια μου.... Μου περίσσεψε όμως λίγο από τη γέμιση, και έφτιαξα και λίγα αμπελόφυλλα...👍👍
Υλικά
10 μέτρια κολοκύθια
2 πατάτες προαιρετικά
Ανθούς
Αμπελόφυλλα
Μισό κιλό κιμά
250 γραμμάρια ρύζι γλασέ
1 κούπα ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
2 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα
1 ντομάτα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε στη μέση τα κολοκυθάκια και τα ανοίγουμε.
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά τα κρεμμύδια και την ντομάτα ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε τον κιμά το ρύζι το ελαιόλαδο το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά... Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, και κλείνουμε με ένα ανθό που έχουμε γεμίσει είδη...
Ρίχνουμε λίγο αλάτι από πάνω λίγο ελαιόλαδο, ένα ποτήρι νερό, τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και σιγά-σιγά σουρώνουμε τα ζωάκια τους σε μικρή κατσαρόλα... Χτυπάμε δύο αυγά, στύβουμε 1 έως 2 λεμόνια και διαλύουμε μία γεμάτη κουταλιά κορνφλάουρ στο χυμό λεμονιού.
Το προσθέτουμε μέσα στα αυγά και ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζωμό ανακατεύοντας καλά.
Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα πάνω στο μάτι μέχρι να κοχλάσει αν χρειάζεται αλάτι προσθέτουμε....✓✓✓
Συνταγή από κ. Marina Hatzidaki-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!