Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Σαραγλί !!!!


Κατερινα Μαδικα

Σαραγλί το πολύ ωραίο Ανατολίτικο γλυκάκι !!!

Πήρα ένα πακέτο φύλλα Βηρυτού του Κανάκη των 450 γρ.
Σε ένα μπολ έχω καρύδια χοντροκομμένα με λίγο κανέλα κ γαρύφαλλο απλώνω δυο φύλα τα ραντίζω με λίγο καλαμποκέλαιο.


Βάζω καρύδια το τυλίγω με ένα ξύλινο πλάστη και το σουρώνω.
Το έχω βάλει στο πυρέξ και έχω ραντίσει από πάνω με λίγο λαδάκι για όλα τα φύλλα έχω βάλει ένα ποτήρι του νερού όχι πολύ γεμάτο.
Το έψησα στους 170 βαθμούς αντίσταση έως ότου ροδίσει.
Έχω βράσει το σιρόπι δύο ποτήρια ζάχαρη και τρία νερό δύο βανίλιες λίγες σταγόνες λεμόνι κ σιρόπιασα καυτό το σιρόπι και χλιαρό το γλυκό.

Συνταγή από κ. Κατερινα Μαδικα--Οι Χρυσοχερες-ηδες