Με αυτή την συνταγή για τούρτα παγωτό θα τους αφήσετε όλους χαρούμενους! Τα snickers μαζί με τα φιστίκια δίνουν μια ξεχωριστή γεύση, που ταιριάζει απόλυτα σε ένα παγωτό. Φυσικά δεν μπορεί να λείπει η αγαπημένη μας σοκολάτα ενώ με το σιρόπι καραμέλας καταλήγουμε σε μία τούρτα παγωτό υπερπαραγωγή!
Υλικά
Παντεσπάνι
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη
100 ml γάλα
50 ml ελαιόλαδο
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρ κακάο
2 βανίλιες
Παγωτό
400 ml κρέμα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα
Γκανάζ
100 γρ κουβερτούρα
50 ml γάλα
Φιστίκια
Σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το παντεσπάνι.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρώς. Έπειτα ενσωματώνουμε την φαρίνα, το κακάο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές. Τέλος, τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα 26 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά. Αφού ψηθεί το αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσει.
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας το παγωτό. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με ένα μιξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Έπειτα ενσωματώνουμε και το κρύο ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμη, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.
Συνεχίζουμε και απλώνουμε το παγωτό πάνω από το κρύο παντεσπάνι, το οποίο είναι μέσα στην φόρμα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Για την γκανάζ, λιώνουμε τα κομμάτια σοκολάτας μαζί με το γάλα σε μπεν μαρί, μέχρι να γίνει μια ωραία, ρευστή σοκολάτα.
Αφού είναι έτοιμη και η γκανάζ, ξεφορμάρουμε το παγωτό μας και απλώνουμε από πάνω τα φιστίκια και την γκανάζ.
Μπορούμε αν θέλουμε να διακοσμήσουμε επιπλέον και με σιρόπι καραμέλας.
Δες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:--> https://www.youtube.com/watch?v=pkRX1uNRdMQ&feature=emb_logo