Ιταλικό γλυκό εύκολο και πολύ νόστιμο! Δοκιμάστε το και θα το αγαπήσετε!
Υλικά
4 αυγά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 3 αυγά εάν είναι μεγάλα)
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 φάκελο baking powder
1 φάκελο βανίλια
1 κούπα και 1 κουταλιά της σούπας ακόμα αλεύρι
Για το σιρόπι
3.5 κούπες γάλα φρέσκο
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Για την καραμέλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουτί κρέμα γάλακτος
Διαφήμιση
Για την κρέμα
1 κούπα κρύο γάλα
1 φάκελο σκόνη σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα μπολ το αλεύρι. Συνεχίζουμε σπάζοντας σε ένα άλλο μπολ τα αυγά, ρίχνουμε την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ έως ότου το μείγμα αυτό να αφρατέψει καλά. Κατόπιν, θα ρίξουμε σε αυτό το μπολ το αλεύρι αφού το σουρώσουμε, τη βανίλια και το baking powder. Θα τα ανακατέψουμε για λίγο με την μαρίζ έως ότου να δημιουργήσουμε ένα παχύρρευστο και ομοιόμορφο μείγμα. Θα αδειάσουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και θα το βάλουμε στο φούρνο έως ότου ψηθεί και αποκτήσει χρυσαφί χρώμα στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο (35 με 40 λεπτά).
Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε την καραμέλα. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και αδειάζουμε 1 ποτήρι ζάχαρη ανακατεύοντάς την με ένα κουτάλι. Όταν η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου δημιουργηθεί μία παχύρρευστη καραμέλα και αποσύρουμε από την φωτιά.
Έπειτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Ξεκινάμε αδειάζοντας σε έναν δοσομετρητή 3.5 κούπες γάλα φρέσκο ή και περισσότερο (ανάλογα με την προτίμησή μας) και θα συμπληρώσουμε 1 κουτί κρέμα γάλακτος και 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά έως ότου να λιώσει η ζάχαρη και αδειάζουμε αυτό το μείγμα επάνω στο παντεσπάνι που έχουμε στο πυρέξ, σιγά σιγά με την βοήθεια μίας κουτάλας. Για να απορροφηθεί σε όλη την επιφάνεια καλά, κάνουμε τρύπες με ένα ξυλάκι.
Συνεχίζουμε, φτιάχνοντας την κρέμα. Σε ένα μπολ θα ρίξουμε 1 κούπα κρύο γάλα και την σκόνη σαντιγί. Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ έως ότου να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη κρέμα. Με την μαρίζ απλώνουμε τώρα αυτή την κρέμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού χρησιμοποιώντας και μία σπάτουλα για καλύτερο στρώσιμο. Κρατάμε λίγη από την κρέμα αυτή για να την στρώσουμε στο τέλος με τη βοήθεια ενός κορνέ ως στόλισμα στο γλυκό.
Αδειάζουμε τώρα την καραμέλα από το μπρίκι σε όλη την επιφάνεια του γλυκού και διακοσμούμε με την κρέμα σαντιγί από το προηγούμενο βήμα με ένα κορνέ. Το στόλισμα μπορεί να συνεχιστεί δημιουργώντας γραμμές επάνω στην επιφάνεια του γλυκού με ένα ξυλάκι.
To γλυκό, κόβεται με το μαχαίρι στο πυρέξ σε τετράγωνα κομμάτια.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=MoQN2o-RSbM&feature=emb_logo