Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ατομικά γαλακτομπούρεκα !!!



Τα υλικά για το σιρόπι Γιατί αυτό κάνουμε πρώτα .
800 gr ζάχαρη
400gr νερό φλούδα από λεμόνι
1 ξύλο κανέλα
μισό λεμόνι χυμό
Ζάχαρη και νερό και φλούδα και κανέλα τα βάζουμε να βράσουν και μετράμε πέντε λεπτά από το σημείο βρασμού τέλος ρίχνουμε το χυμό

Για την κρέμα
ενάμιση λίτρο γάλα
6 αυγά
70 gr σιμιγδάλι ψιλό
40 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
2 βανίλιες κάψουλες
ξύσμα από 1 λεμόνι
110 gr ζάχαρη
Ολα αυτά τα βάζω σε μία κατσαρόλα τα ανακατεύω και ανάβω το μάτι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξουν

150 gr βούτυρο το ζεσταίνω στο μπρίκι 1 πακέτο φύλλο κρούστας όπως είναι όλο το πακέτο το χωρίζω στα τρία δηλαδή έχει 11 φύλλα το πακέτο και τα έκανα 33 τεμάχια.
Γεμίζω το κάθε φυλλαράκι με μία κουταλιά γεμάτη από την κρέμα που πρέπει να έχει γίνει χλιαρή αφού πρώτα βούτυρο Όσο το φύλλο .
Οταν τα τυλίξω όλα βουτυρώνω και από πάνω το κάθε ένα
Ψήνω αντιστάσεις στους 170 για 45 λεπτά.
Μόλις το βγάλω από το φούρνο όπως είναι καυτό ρίχνω το κρύο σιρόπι.

Συνταγή από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ