Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Κουλουράκια ανεβατά με σοκολάτα ταχίνι !!!



Αυτή η ζύμη είναι καταπληκτική και τα υλικά της είναι 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μάγια τέσσερις κουταλιές της σούπας ζάχαρη Μία πρέζα αλάτι 2 αυγά 100gr βούτυρο λιωμένο 120 ml χλιαρό γάλα εβαπορέ αδιάλυτο μία βανίλια κάψουλα

Επικάλυψη 350 γραμμάρια ταχίνι σοκολάτας δύο μπισκότα Oreo τριμμένα κερασάκια και μία κουταλιά μέλι αραιωμένη σε λίγο νερό

Σε μπολ διαλύω μαγιά ζάχαρη γάλα μετά από 15 λεπτά προσθέτω το βούτυρο λιωμένο τα αυγά τη βανίλια το αλάτι αλεύρι κοσκινισμένο το κάνω ζύμη και μετά ρίχνω λίγο κοσκινισμένο αλεύρι στον πάγκο και ρίχνω τη ζύμη από το μπολ επάνω στο αλεύρι το κάνω ρόλο το κόβω σε 24 τεμάχια τα πλάθω μπαλάκια και τα αφήνω στην άκρη σκεπασμένα μέχρι να διπλασιαστούν.
Μετά το κάθε μπαλάκι το κάνω κορδόνι 50 εκατοστών τυλίγω το μισό σαν σαλιγκάρι και το οποίο μισό το βάζω επάνω στον κύκλο να γίνει σαν καλαθάκι.
Ψήνω στους 180 για 25 λεπτά όταν βγουν από το φούρνο και γίνουν λίγο χλιαρά τα αλείφω με το αραιωμένο μέλι βάζω το ταχίνι σε κορνέ και γεμίζω το κάθε κουλουράκι από πάνω ρίχνω λίγο μπισκότο και το κεράσι.

Συνταγή από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ