Τούρτα βανίλια σοκολάτα !!!Μία υπέροχη τούρτα με τρία παντεσπάνι αφράτη γευστική κρέμα !!!
Υλικά
Για 3 παντεσπάνι
5 αυγά διαχωρισμένα
Μισό ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
2 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι γάλα
1 μπέικιν παουντερ
1 κουταλακι λικέρ της αρεσκείας σας
Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 λεμονοκουπα
1 βανίλια
Για την κρέμα
2 ποτήρια γάλα φρέσκο
4 κουταλιές ζάχαρη
1 βανίλια
5 κουταλιές κορν φλαουρ
200 γρ βούτυρο
2 κροκους αυγών
Για την κρέμα σοκολάτας μοιράζουμε την κρέμα βανίλιας σε δύο μέρη και στο ένα μέρος προσθέτουμε μια λιωμένη κουβερτουρα σε μπεν Μαρί
Για τη σαντιγί
2 κρέμες γάλακτος για ζαχαροπλαστική παγωμένες
Για τη διακόσμηση
Κερασακια εγώ έβαλα δικά μου και χρωματιστή τρούφα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το μίγμα για τα παντεσπάνι όπως του κέικ και το χωρίζουμε σε τρία μέρη
Ψήνουμε σε λαδόκολλα χωριστά τα παντεσπάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Βράζουμε το σιρόπι
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το μισό γάλα με τη ζάχαρη και το αφήνουμε να κάψει
Διαλύουμε σε μπωλ με το υπόλοιπο γάλα το κορν φλαουρ και το προσθέτουμε στο γάλα ανακατεύοντας με σύρμα ..όταν πήξει ρίχνουμε κρόκους για πέντε λεπτά ανακάτεμα και αποσύρουμε .. ρίχνουμε και τα άλλα υλικά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Χωρίζουμε τη μισή κρέμα και ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα
Συναρμολόγηση
Στρώνουμε το ένα παντεσπάνι σε βάση σιροπιαζουμε κατόπιν στρώνουμε την κρέμα βανίλιας και βάζουμε το επόμενο σιροπιαζουμε στρώνουμε την κρέμα σοκολάτας τοποθετούμε το τελευταίο και καλύπτουμε με τη σαντιγί
Τη βαζουμε στο ψυγείο για 1 ωρα
Διακοσμούμε με τα κερασακια και την τρούφα και βαζουμε παλι στο ψυγείο.
Συνταγή από κ. Αristea Mpesiri ..Oι συνταγές της Ρέας .