Από τα ωραιότερα γλυκά ..κεράσι γλυκό !!!
Υλικά
1 κιλό καθαρό κεράσι... καθαρισμένα
800 γραμμάρια ζάχαρη ...σήμερα έβαλα 700 γραμμάρια Και μου αρέσει περισσότερο
Μία κούπα του nescafe νερό από τα κεράσια
Χυμό από 3 μέτρια λεμόνια
3 βανίλιες
Εκτέλεση!!!
Πλένουμε καλά τα κεράσια, βγάζουμε το κουκούτσι με το ειδικό μηχάνημα, βάζουμε τα κεράσια σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει και τον χυμό από 3 λεμονιά
Και φυλάσσουμε στο ψυγείο για τρεις με πέντε ώρες, στην συνέχεια, κρατάμε μία κούπα του nescafe ζωμό από τα κεράσια, πετάμε το υπόλοιπο και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη μαζί με τη μία κούπα νες καφέ ζωμό που έχουμε κρατήσει ,ανακατεύουμε ελαφρά με το κουτάλι και βάζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη σχεδόν για ένα βράδυ στο ψυγείο....
Την επόμενη βγάζουμε τα κεράσια με μία τρυπητή κουτάλα παίρνουμε το σιρόπι που έχει διαμορφωθεί με τη ζάχαρη και το βάζουμε στην 🔥 ...
Βράζουμε για 15 λεπτά, ρίχνουμε τα κεράσια μέσα και σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά ξαφρίζοντας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει..
Βγάζουμε τα κεράσια με προσοχή μέσα από την κατσαρόλα και βάζουμε το σιρόπι πάλι στη φωτιά βράζουμε για 10 λεπτά με 15, θα το δείτε με το μάτι, προσθέτουμε τα κεράσια και αφήνουμε να πάρουν περίπου 15 ..
Προσθέτουμε και τις βανίλιες, λεμόνι δεν βάζουμε γιατί η κούπα που είχαμε κρατήσει με το ζωμό είχε ήδη λεμόνι μέσα....αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει αποστειρώνουμε βάζα τοποθετούμε και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία σε όποιον το φτιάξει...!!!!
Σε όλη την διάρκεια του γλυκού δεν ανακατεύουμε καθόλου.
Άπλα κουνάμε την κατσαρόλα!!!!
Συνταγή από κ.Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!
Υλικά
1 κιλό καθαρό κεράσι... καθαρισμένα
800 γραμμάρια ζάχαρη ...σήμερα έβαλα 700 γραμμάρια Και μου αρέσει περισσότερο
Μία κούπα του nescafe νερό από τα κεράσια
Χυμό από 3 μέτρια λεμόνια
3 βανίλιες
Εκτέλεση!!!
Πλένουμε καλά τα κεράσια, βγάζουμε το κουκούτσι με το ειδικό μηχάνημα, βάζουμε τα κεράσια σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει και τον χυμό από 3 λεμονιά
Και φυλάσσουμε στο ψυγείο για τρεις με πέντε ώρες, στην συνέχεια, κρατάμε μία κούπα του nescafe ζωμό από τα κεράσια, πετάμε το υπόλοιπο και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη μαζί με τη μία κούπα νες καφέ ζωμό που έχουμε κρατήσει ,ανακατεύουμε ελαφρά με το κουτάλι και βάζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη σχεδόν για ένα βράδυ στο ψυγείο....
Την επόμενη βγάζουμε τα κεράσια με μία τρυπητή κουτάλα παίρνουμε το σιρόπι που έχει διαμορφωθεί με τη ζάχαρη και το βάζουμε στην 🔥 ...
Βράζουμε για 15 λεπτά, ρίχνουμε τα κεράσια μέσα και σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά ξαφρίζοντας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει..
Βγάζουμε τα κεράσια με προσοχή μέσα από την κατσαρόλα και βάζουμε το σιρόπι πάλι στη φωτιά βράζουμε για 10 λεπτά με 15, θα το δείτε με το μάτι, προσθέτουμε τα κεράσια και αφήνουμε να πάρουν περίπου 15 ..
Προσθέτουμε και τις βανίλιες, λεμόνι δεν βάζουμε γιατί η κούπα που είχαμε κρατήσει με το ζωμό είχε ήδη λεμόνι μέσα....αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει αποστειρώνουμε βάζα τοποθετούμε και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία σε όποιον το φτιάξει...!!!!
Σε όλη την διάρκεια του γλυκού δεν ανακατεύουμε καθόλου.
Άπλα κουνάμε την κατσαρόλα!!!!
Συνταγή από κ.Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!