ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟ !!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
2 αυγα,
100 γρ ζαχαρη,
100 γρ αλευρι,
40 γρ κακαο,
80 γρ γαλα φρεσκο,
40 ml σπορελαιο,
1 βανιλια!
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!
Ριχνουμε το γαλα- και το σπορελαιο!
Τελος ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα τα οποια τα εχουμε ανακατεψει ολα μαζι!
Βαζουμε μειγμα σε τσερκι 28ν μεσα εχουμε βαλει λαδοκολα.και το ψηνουμε στους 170 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 30 λεπτα!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
200 γρ κρεμα γαλακτος πληρες παγωμενη,
200 γρ τυρί μασκαρπονε,
100 γρ γιαουρτι,
110 γρ ζαχαρη αχνη,
2 φυλλα.ζελατινης!
Βαζουμε σε ενα μπολ 1 ποτηρι νερου νερο και βαζουμε τις ζελατινες να μουλιασουν!
Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος σε σφιχτη σαντιγι!
Ριχνουμε το μασκαρπονε,το γιαουρτι την αχνη και χτυπαμε 1 λεπτο!
Βαζουμε σε να μπρικι ενα φλυντζανακι του καφε νερο και βαζουμε μεσα τις ζελατινες!
Το ζεσταινουμε να λιωσουν στην εστια!
Το κατεβαζουμε και αφου κρυωσει ελαφρως το ριχνουμε στην κρεμα και την ανακατευουμε πολυ απαλα!
Συναρμολογουμε:
Βαζουμε το παντεσπανι στο τσερκι και στην συνεχεια πανω του την κρεμα!
Την ισιωνουμε και το βαζουμε.στο ψυγειο να παγωσει καλα!
ΚΡΕΜΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
3 ποτηρια νερου αναμικτο χυμο φρουτων,
5 κουταλιες της σουπας νισεστε,
5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη!
Τα βαζουμε ολα σε κατσαρολακι και στην εστια στο χαμηλο ανακατευουμε μεχρι να πηξει!
Την κατεβαζουμε την βαζουμε σε φαρδυ σκευος ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να κρυωσει!
Βγαζουμε το γλυκο απο το ψυγειο και την βαζουμε πανω στην κρεμα απαλα!
Συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!