Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Καλτσούνια με γέμιση μήλου νηστίσιμα!!!!




Artemis Stamatis

Καλτσούνια με γέμιση μήλου νηστίσιμα!!!!
Υπέροχα και λαχταριστά σκαλτσούνια είναι και νηστίσιμα , ένα πολύ ωραίο κέρασμα..
Λιώνουν στο στόμα!!

Υλικά για τη ζύμη
7 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ. 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. 2 φλυτζάνια του τσαγιού σπορέλαιο. 1 φλυτζάνια του τσαγιού χυμό πορτοκάλι

Γέμιση

2 μήλα 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. 1 κουταλιά σούπας κανέλα. 2 κουταλιές της σούπας μέλι. 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη. 1 φλυτζάνια του τσαγιού καρύδια.

Για το πασπαλιζμα
Ζάχαρη άχνη
Ούζο προαιρετικά




Εκτέλεση.
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το σπορέλαιο τη ζάχαρη, το πορτοκάλι  και ανακατεύουμε ελαφρά, έχουμε κοσκινισμενο το αλεύρι και το μπέικιν παουντερ και τα ρίχνουμε σιγά σιγά και ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε να ενωθούν καλά το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκούραστη για μισή ώρα... Ετοιμάζουμε τη γέμιση, τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά, ρίχνουμε τι ζάχαρη , το μέλι, την κανέλα, τι φρυγανιά, τα καρύδια και ανακατεύουμε. Περνουμε ζύμη την ανοιγουμε σε στρογγυλό φύλλο με κούπατ ή ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους σε κάθε ενα βάζω μια κουταλια από την γέμιση. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας . Βγαίνουν 30 κομμάτια...
Μόλις κρυώσουν αν θέλουμε με ένα πινελακι τα περνάμε ελάχιστα μπρος πίσω με λίγο ούζο και τα βουτάμε στην άχνη...
Εγώ έβαλα ούζο τους δίνει υπέροχη γεύση και μυρωδιά...Καλή Επιτυχία!!!!!
Συνταγή από κ. Ουρανία Καρδάμη--Εκτέλεση από κ Artemis Stamatis-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!