Πιροσκί !!!Γιατί να τα τηγανίσουμε ;;;;; Για πιο υγιεινά έγιναν στο φούρνο !!!
Ζύμη
200 γμ γιαούρτι στραγγιστό
150 γμ χλιαρό νερό
2 αυγά χτυπημένα
1 φάκελο ξηρή μαγιά
50 μλ ελαιόλαδο
1 και μισό κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
600 γμ αλεύρι
Νερό ζάχαρη και μάγια τα διαλύω και τα αφήνω 15 λεπτά να βγάλουν φουσκάλες.
Προσθέτω τα αυγά χτυπημένα το ελαιόλαδο το αλάτι το γιαούρτι και τέλος το αλεύρι και το κάνω ζύμη .
Το αφήνω μία ώρα να διπλασιαστεί μετά πλάθω με λαδωμένα χέρια βάζω ενδιάμεσα ένα Λουκάνικα και μικρό κοκτέιλ.
Τα τοποθετώ σε λαδόκολλα και τα αφήνω 30 λεπτά να φουσκώσουν κι άλλο.
Αλειψα με αυγό και από πάνω.
Έβαλα λίγο κεφαλοτύρι έψησα στις αντιστάσεις για 180 25 λεπτά αυτή η δόση έβγαλε 35 τεμάχια.
Συνταγή από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!