Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Γιαουρτογλυκό με ροδάκινα !!!!


Γιαουρτογλυκό με ροδάκινα!!! Πολύ δροσερό και ελαφρύ!!!

Yλικά
1συσκ.σαβαγιαρ
1 κονσέρβα ροδάκινο κομπόστα
1 φακελάκι.κρυσταλλική ζελατίνη
600 γρ γιαούρτι
1/2 φλ μαρμελάδα ροδάκινο + λίγη ακόμα για το στόλισμα

Εκτέλεση
Ξεκινάω πρώτα από την κρέμα για να παγώνει.
Ζεσταίνω ένα φλιτζάνι από το σιρόπι της κομπόστας και Ρίχνω την κρυσταλλική ζελατίνη ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά.
Αφήνω να κρυώσει λίγο.
Μετά χτυπάω με σύρμα το γιαούρτι με την μαρμελάδα και προσθέτω την κρύα ζελατίνη και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτω 2 ψιλοκομμένα ροδάκινα από την κομπόστα!
Αφήνω μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει λίγο.
Σε μια φόρμα με τσέρκι στρώνω κάτω τα σαβαγιάρ που τα έχω βρέξει ελαφρά με το σιρόπι από την κομπόστα.
Από επάνω στρώνω φετούλες από την κομπόστα και από επάνω την κρέμα.
Βάζω 3-4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Στολίζω με μαρμελάδα Ροδάκινο και φετούλες από την κομπόστα!!Καλή επιτυχία!!!!

Συνταγή φωτογραφία από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟιΧρυσοχερες-ηδες !!!