ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΤΡΑΓΑΝΗ,ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΑΠΛΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ!!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 πακετο φυλλα κρουστας εγω προτιμω Βηρυτου,
250 γρ καλο αγελαδινο βουτυρο βρασμενο και στραγγισμενο ,--Το βραζουμε και στην συνεχεια το στραγγιζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει το στραγγιζουμε με ενα μικρο σουρωτηρι σιτα
6 αυγα,
50 γρ ζαχαρη,
50 γρ φρυγανια τριμμενη,
1 πορτοκαλι το ξυσμα και το χυμο του,
1 κ.γ.κανελα,
μισο κ.γ γαρυφαλλο.
100 γρ αναμικτα καρυδια αμυγδαλα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτυρωνουμε το ταψι η το πυρεξ μας και βαζουμε 5 φυλλα βουτυρωνοντας το καθενα!!!!
Χτυπαμε τα ασπραδια με μια πρεζα αλατι σε σφιχτη μαρεγκα!
Χτυπαμε τους κροκους με την ζαχαρη !
Ριχνουμε σιγα σιγα την φρυγανια και ανακατευουμε απαλα με μαριζ!
Στην συνεχεια ριχνουμε το ξυσμα-χυμο,κανελα-γαρυφαλο αμυγδαλα,καρυδια ανακατευουμε Ριχνουμε σε δοσεις την μαρεγκα και ανακατευουμε πολυ απαλα να μην βγει ο αερας!
Βαζουμε το μειγμα πανω στα φυλλα και συνεχιζουμε με τα υπολοιπα.φυλλα με την ιδια διαδικασια δηλαδη φυλλο βουτυρωμα!
Μολις τελειωσουμε κλεινουμε καλα τα πλαινα με το βουτυρωμενο πινελο βουτυρωνουμε ολο καλα πανω το ραντιζουμε με νερο και το ψηνουμε στους 180 β μεχρι να κοκκινησει(αντιστασεις μεσαια σχαρα προθερμασμενο)!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει χωρις να το σκεπασουμε!.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 ποτηρια νερου με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη το μισο χυμο λεμονιου για 4 λεπτα! Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο καυτο σιροπι αλλα το σιροπι το ριχνουμε πολυ πολυ σιγα δηλαδη αφηνουμε να απορροφησει και μετα το επομενο σιροπιασμα!
Συνταγή φωτογραφία από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!