Εκμέκ σαν Πολίτικο με σιροπιασμένες φρυγανιές ..πειρασμός σκέτος !!!!
ΥΛΙΚΑ
Φρυγανιές περίπου 1 πακέτο μεγάλο [όσες πάρει το ταψάκι σας για μία στρώση]
ΣΙΡΟΠΙ
1 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
κανέλα
ΚΡΕΜΑ
1,5 λίτρο γάλα
7-8 κουταλιές σούπας κρέμα αραβοσίτου
4 αυγά
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
1 κουτί σαντιγύ φυτική MORFAT CREAMY
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί ορθογώνιο τοποθετείτε τις φρυγανιές την μία δίπλα στην άλλη ,ώστε να καλυφθεί όλο.
Πασπαλίζετε με την κανέλα.
Ετοιμάζετε το σιρόπι με την ζάχαρη και τα δύο φλυτζάνια νερό βράζοντας για 10 λεπτά και περιχύνετε τις φρυγανιές ώστε να καλυφθούν καλά.
Ετοιμάζετε την κρέμα ,αδειάζουμε το γάλα μέσα σε κατσαρόλα και ζεσταίνουμε αλλά κρατάμε στην άκρη ένα φλυτζάνι κρύο και διαλύουμε τις 7-8 κουταλιές άνθος αραβοσίτου ,και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Προσθέτουμε κι έναν έναν μόνο τους κρόκους και ανακατεύετε καλά.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και το ενσωματώνετε στην κρέμα με απαλές κινήσεις.Απλώνετε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές .
Χτυπάτε την κρέμα σε σφιχτή σαντιγύ και την απλώνετε πάνω από την κρέμα με προσοχή και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα και ..στο ψυγείο !!
ΣΗΜ.Με ένα πιρουνάκι κάντε κύματα [σχέδια ]πάνω από την σαντιγί .
Αν το ΄θέλετε πολύ γλυκό προσθέστε λίγη ζάχαρη μέσα στην κρέμα την ώρα που αραιώνετε το άνθος αραβοσίτου .Η δοσολογία που γράφω είναι μέτριο σε γλύκα .
Φωτογραφία συνταγή Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ