Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Μαρμελάδα ντομάτας !!!!


Μαρμελάδα ντομάτας.... Απλά υπέροχη...Εκτός από το ψωμί με το βούτυρο μπορεί να συνοδεύει άνετα πικάντικα τυριά κράκερς και ψητά κρέατα...!!!

Υλικά
1 κιλό καθαρή σάρκα πομοντόρο χωρίς ζουμιά και σπόρια
500 gr ζάχαρη Καστάνη
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλα και ένα 1/4 του κουταλιού κανέλα σκόνη
1/4 του γλυκου κουταλιού γαρύφαλλο
1/4 του γλυκου κουταλιού πιπέρι
1/4 του γλυκόυ κουταλιού αλάτι
5 κουταλιές της σούπας ξύδι..!!!
Σταγόνες από λεμόνι.

Εκτέλεση
Παίρνουμε ντομάτες πομοντόρο ...φροντίζουμε να είναι ένα κιλό καθαρό σάρκα, οπότε θα χρειαστούμε περίπου 1600 με 1700 σε ντομάτες...πλένουμε καλά τις ντομάτες τις χαράζουμε με ένα μαχαιράκι από κάτω και τους κάνουμε ένα σταυρό...
Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό,μόλις ζεσταθεί το νερό αποσύρουμε την κατσαρόλα βγάζουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν...
Με αυτό τον τρόπο είναι εύκολο να φύγει η φλούδα τους...
Όταν βγάλουμε τη φλούδα τους κόβουμε στην ντομάτα στη μέση και με ένα μυτερό μαχαιράκι καρφώνουμε να φύγουν όλα τα υγρά και τα σπόρια...
Θέλουμε τη σάρκα να είναι καθαρή...όταν τελειώσουμε με τις ντομάτες ξεπλένουμε 2-3 χέρια με μπόλικο νερό...
Γεμίζουμε το μπολ που έχουμε τις ντομάτες μέσα με νερό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες... Αυτό θα βοηθήσει να φύγει η μυρωδιά από την ντομάτα...
Όταν τελειώσουμε ξεπλένουμε πάλι 2 χέρια και βάζουμε την ντομάτα στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε...
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα την ζάχαρη το νερό και τα παραπάνω υλικά...
Βράζουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε συχνά για να μη μας κολλήσει στο τέλος ρίχνουμε μερικές στάλες λεμόνι βάζουμε σε βάζα καλά κλεισμένα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο...!!!

Συνταγή φωτογραφία Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.-Οι Χρυσοχερες-ηδες