Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Μπακλαβάς ο Θεϊκός !!!


Μπακλαβάς Θεικός τραγανός  γευστικός ,απλά εξαιρετικός !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::
15 φυλλα κρουστας βηρυτου,
300 γρ καλο αγελαδινο βουτυρο λιωμενο και στραγγισμενο,
500 γρ καρυδια ψιλοκομμενα,
1 κουταλακι του γλυκου κανελα,
μισο κουταλακι του γλυκου γαρυφαλο!!!

Βουτυρωνουμε πολυ καλα το ταψι μας.η.πυρεξ 30χ27!!
Βαζουμε το πρωτο φυλλο το ραντιζουμε με το βουτυρο και συνχρονως το αλειφουμε με.το πινελο!
Συνεχιζουμε.βαζουμε αλλα 4.φυλλα με την ιδια διαδικασια!
Ριχνουμε μπολικο καρυδι ανακατεμενο με την κανελα-γαρυφαλο!
Και ξανα 5 φυλλα με την ιδια διαδικασια!
Ριχνουμε παλι καρυδια και κλεινουμε με τα αλλα.5 φυλλα με την ιδια.διαδικασια!
Τελος βαζουμε πολυ βουτυρο και τοποθετουμε στο ψυγειο για 1.ωρα!
Το βγαζουμε και το κοβουμε σε κομματια και ραντιζουμε με νερο!
Το ψηνουμε στους 160.βαθμους μεχρι να κοκκινίσει πολυ καλα!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει ολη νυχτα!

Την επομενη μερα.βραζουμε το ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτηρια νερου νερο
3 ποτηρια νερου ζαχαρη,
3 κουταλιες της σουπας.γεματες μελι,
2 ξυλακια κανελας
1 λεμονι το χυμο του βρασιμο 5 λεπτα!
Σιροπιαζουμε το κρυο γλυκο με το καυτο σιροπι και θα πρεπει να τσιτσιριζει πολυ εαν δεν γινει αυτη η διαδικασια δεν θα εχουν ψηθει τα.φυλλα μεχρι μεσα!!!!!

Συνταγή φωτογραφία εκτέλεση από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!