Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Μελιτζάνες φούρνου και ψωμάκι σπιτικό !!!


Και τα δύο έγιναν υπέροχα ..οι δε μελιτζάνες μπουκιά και συχώριο ..πολύ απλά και πολύ νόστιμα !!!!

Πλένω 2 μεγάλες μελιτζάνες και τις κόβω σε ισόπαχες ίσιες φέτες .
Τις αφήνω κανά 1 ώρα σε μπολ   .
Αμέσως μετά στρώνω λαδόκολλα στο ταψί την λαδώνω και βάζω στην σειρά τις μελιτζάνες τις οπίες τις ραντίζω με λάδι και τις ψήνω για 15 λεπτά αέρα σε προθερμασμένο φούρνο .


Συγχρόνως φτιάχνω την σάλτσα.
Βάζω λάδια σε βαθύ τηγάνι τρίβω 1 κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο και τα σοτάρω για λίγο .
Προσθέτω 3 ώριμες τριμμένες ντομάτες 1 κουταλιά γλυκού πελτέ ντομάτας αλάτι πιπέρι λίγο κουρκουμά λίγη ζάχαρη και 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό .
Τα αφήνω να μαγειρευτούν 2 με 3 λεπτά κ προσθέτω λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό .


Βγάζω τις ψημένες μελιτζάνες σε πιάτο τραβάω και πετάω την λαδόκολλα και βάζω στην σειρά τις μελιτζάνες στο ίδιο ταψί.
Από πάνω σε κάθε μελιτζάνα στρώνω από την σάλτσα .

Ρίχνω επάνω σε κάθε μελιτζάνα να σκεπαστούν μία μία τριμμένο τυρί γκούντα .


Ψήνω τόσο όσο να λιώσουν τα τυριά ! Είναι πεντανόστιμο φαγητό !!!!
Αν θέλετε προσθέστε στην σάλτσα κι εναν κύβο -Προαιρετικά -



 Εκτέλεση φωτογραφίες από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .

Με τέτοιο φαγητό οτι πρέπει και σπιτικό ψωμάκι στα γρήγορα !!!


Σε ένα μπολ βάζω 1 και μισό ακόμα ποτήρι χλιαρό νερό .
Μέσα διαλύω 1 και μισό φακελάκι μαγιά μαζί με 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ..ανακατεύω και αφήνω για 15 λεπτά .


Αμέσως μετά προσθέτω στο μπολ 3 κουταλιές ελαιόλαδο λίγο αλάτι 2 κουτ σούπας μη΄λόξυδο ανακατεύω και αρχίζω να προσθέτω αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο να πετύχω εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει .
 Κάνω μία μπαλίτσα τη αφήνω για 15 λεπτά και λαδώνω αλευρώνω τινάζω το περιττό αλεύρι σε ταψάκι ακουμπώ το ζυμάρι το απλώνω με το χέρι το περνάω από πάνω με την παλάμη μου με λάδι το ραντίζω με σουσάμι το χαράσω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα ...χρόνος ψησίματος τόσο όσο να πάρει χρώμα χρυσαφί και φυσικά να ψηθεί μέσα .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ