Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Κεφτέδες λεμονάτοι !!!!





Κιφτεδες... με ζ'μι οπως τους λέει η μητέρα στη δική μας διάλεκτο! Όπως και να χει όμως, είναι ένα υπέροχο λεμονάτο φαγητό που μοσχοβολά δυόσμο και κύμινο!!
Συνοδεύεται με ρύζι μπασματι ή πατατουλες τηγανητές!!!


ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΙ

Σε ενα κιλο κιμα μοσχ. ριχνουμε:
3 φετες ψωμι μουσκεμενο
1 αυγο
1κρεμυδι μετριο τριμ.
Λιγο λαδι
Αλατι, πιπερι, κυμινο και μπολικο δυόσμο.
Τα ζυμωνουμε ολα μαζι και αφηνουμε 2 ωρες..
Τα πλαθουμε κεφτεδακια τα αλευρωνουμε και τα τηγανιζουμε.
Τα βαζουμε στη κατσαρολα με το λαδι που περισσεψε απο το τηγανι(αφου το σουρωσουμε) με νερο ισα να τα σκεπαζει και βραζουμε 15 λεπτα..
Στιβουμε 2 λεμονια και αυγοκοβουμε με 1 αυγο. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ