Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Σούσι..Μεσολογγίτικο !!!


 


Το δικό μας❤️Μεσολογγίτικο "σουσι"!!!

Αυτη την εποχή υπάρχει αφθονία ψαριων στην περιοχή μας! 

Η λιμνοθαλασσα με τα πεντανοστιμα ψαρια της ειναι Ευλογία για τον τοπο μας! 

Σχεδον όλοι φτιαχνουν τα παστά τους για το Χειμώνα! 

Συνοδευουν υπεροχα τα όσπρια, το ουζάκι και το τσιπουρακι μας τις κρυες μερες...
Ειναι πανεύκολη και γρηγορη η παρασκευή τους..

Θα χρειαστουμε μικρά ολοφρεσκα ψαρια( σπαρους λιγδες μιξιναρια κ. α.) θα τα ξυσουμε πολυ λιγο και θα τους κοψουμε τα κεφαλια. 

Θα καθαρισουμε και την κοιλια τους.
Στρωνουμε αρκετο χοντρο αλάτι σε ενα σουρωτηρι και απλωνουμε μια δοση απο τα ψαρια.. 

Ξανα αλάτι, ξανα ψαρια... στο τελος αφου ριξουμε παλι πολυ αλατι τα σκεπαζουμε με ενα βαρυ πιάτο και αφηνουμε το σουρωτηρι μεσα σε ενα ταψακι 24 ωρες να στραγγιξουν τα υγρα που θα βγουν..
Τα ξεπλενουμε να φυγουν τα αλατια και τα γδερνουμε. 

Τα σκουπιζουμε καλα και τα βαζουμε σε λαδι σκορδο και καυτερη πιπερια.
Αν θελουμε ριχνουμε και ξυδι... αλλιως λεμονι στο σερβιρισμα... 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ