ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!!
Ενα απο τα ωραιότερα και αρωματικότερα γλυκά!!
Δεν είναι και εύκολο γλυκό....άλλες φορες βγαίνει σκληρό και άλλες σαν πελτές!
Η συνταγή είναι της φίλης μας Γωγώς Σαμίου και την ευχαριστώ!
Εγώ ...δεν έβαλα ανθόνερο...έβαλα αρμπαρόριζα γιατί μου αρέσει πολύ στο κυδώνι και μπόλικο ελαφρο- καβουρδισμένο αμύγδαλο!!!
Υλικα
1 Κιλο κυδωνια
700 γρ ζαχαρη
Αμυγδαλα
Σταγονες λεμονιου
1/2 ποτηρι του κρασιου ανθονερο
2 κουπες νερο !!
Εκτελεση
Βαζω στην κατσαρολα το κυδωνι με την ζαχαρη και το νερο,μολις δεσει το γλυκο ριχνω σταγονες απο μισο λεμονι, τα αμυγδαλα, και το ανθονερο!!
Το μυστικο για να ειναι σκληρο το κυδωνι θα πρεπει τα κυδωνια να μην ειναι ωριμα να το ξαναβρασετε την επομενη μερα για 15 λεπτα για να γινει το χρωμα κοκκινο !!
Εκτέλεση φωτό από κ. Ρουλα ΛυρουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ συνταγή από κ. Gogo Samiou