Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Λικέρ ρόδι !!!

Γίνετε πολύ εύκολα !!! Φτιάξτε λικέρ ρόδι και απολαύστε το όλο τον χρόνο !!!

Υλικά 

2 και 2/2 νεροπότηρο σπόρους από ρόδι

2και 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη

1και 1/2 λίτρο κονιάκ

2 ξύλα κανέλα 

2με 3 γαρύφαλλα

1 βανίλια

1 κουτ σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση

Βάζουμες το ρόδι τα 2 ποτήρια ζάχαρη (κρατάμε το 1/2  για σιροπάκι ) την κανέλα ,τα γαρύφαλλα,και το κονιάκ σε ένα βάζο και αφήνουμε αυτό το υλικό στον ήλιο για 20 με 30 ημέρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη .

Κατά διαστήματα ανακινούμε το βάζο ,

Μετά από τις 20 ημέρες σουρώνουμε το μείγμα από το βάζο αλλά δεν πετάμε τα σποράκια τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη ζάχαρη την γλυκόζη τη βανίλια και 1 φλυτζάνι νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά .

Αφού κρυώσει το σιροπάκι το σουρώνουμε και το ενώνουμε με το υγρό του ροδιού και το βάζουμε σε μπουκαλάκια !!! 

 Εκτέλεση φωτό από κ Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ Συνταγή από κ Ανασατασία Σιωπίδου .