Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Πάστα ταψιου Lila pause !!!

Πάστα ταψιου Lila pause  !!! ♥️

Παντεσπάνι.
7 αυγα.
7 κ.σ.αλευρι
7 κ.σ.ζαχαρη.
3 κ.σ.κακαο.
1 μπεκιν.
1 βανίλια.


Σιρόπι.
2 ποτήρια νερό.
1 κ μισο ζάχαρη.
1 βανίλια.

Χτυπαω τα αυγα με τη ζάχαρη να αφρατεψουν Ρίχνω το αλεύρι που το εχω κοσκινισει με το κακάο το μπεκιν και τη βανίλια έβαλα το μείγμα σε ταψάκι 33×22 και εψησα 180β αντίσταση περίπου 15 λεπτά δοκίμασα και με τη λιμα μαχαιριού να δω αν ψηθηκε.Εκοψα το παντεσπάνι σε 2 φέτες αφου πάγωσε το σιροπιασα με το καυτό σιρόπι.

Για τη λευκή κρεμα.
1 φυτική σαντιγί
1 ζαχαρουχο.
1 κρέμα γάλακτος 330.μ.
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής φράουλα.
2 σοκολατες λακτα Lila pause.
Γκαναζ σοκολατας.
2 κουβερτουρες γάλακτος.
100 γρ.γαλα εβαπορέ.
1 κ.σ.λαδι.
1κ.σ.μελι.

Χτύπαω τη φυτική με το ζαχαρουχο να αφρατεψει πρόσθετω τη κρέμα γάλακτος τη κρέμα ζαχαροπλαστικής φράουλα που την ειχα χτυπήσει σύμφωνα με της οδηγίες που γράφει η συσκευασία και τέλος της σοκολατες λιωμένες.
Τοπεθετω το ενα κομμάτι παντεσπάνι πρόσθεσα τη μισή λευκη κρέμα έβαλα και το άλλο κομμάτι και τέλος την υπόλοιπη κρέμα και το έβαλα ψυγείο 2 ωρες περίπου να παγώσει και τέλος έριξα τη γκαναζ που είχε πήξει.

Εκτέλεση συνταγή φωτό από κ.   Κατερινα Μαδικα‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ