Σήμερα έφτιαξα μία φανταστική Κοτόπιτα με πολλά λαχανικά και τυρί Φιλαδέλφεια !!!! Δεν έχω ξαναφάει ωραιότερη να την φτιάξετε θα την ευχαριστηθούν όλοι !!!!
Μπορείτε να την φτιάξετε και με σπιτικό φύλλο και έτοιμο χωριάτικο ή κρούστας ..εμένα μου αρέσει να την φτιάχνω με φύλλο κρούστας πάντα ολες τις πίτες μου η με χειροποίητο ..εδώ με φύλλο κρούστας !!!
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 πράσα ψιλοκομμένα σε ροδέλες
5 με 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένες ροδέλες
1 τριμμένο καρότο
1 ματσάκι άνηθο
2 αυγά
1 χούφτα τυρί μαλακό τριμμένο πχ γκούντα
2 κουτάκια τυρί Φιλαδέλφεια
αλάτι πιπέρι
Και 1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο για λίγα λεπτά και αφού κρυώσει το κόβουμε μικρά κομματάκια
Εγώ έβρασα 1 ολόκληρο κομμενα στα 4 κοτόπουλο και χρησιμοποίησα τα δύο στήθη τα ξεκοκκάλισα και με το υπόλοιπο θα κάνω σούπα .
Λέω ένα στήθος πιο πάνω γιατί το φιλέτο βγαίνει πιο πολύ από το να ξεκοκαλίσουμε εμείς από το κοτόπουλο .
,
Ετοιμάζουμε ολα τα υλικά που γράφω ... και σε τηγάνι βαθύ βάζουμε λίγο λάδι .
Ρίχνουμε μέσα τα πράσα με τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε μέχει να μαραθούν 5 λεπτάκια περίπου .
Αμέσως μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο ---εγώ το έκοβα με το χέρι μικρά κομματάκια όταν κρύωσε --
το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να μαλακώσουν ολα τα υλικά .
Ρίχνουμε και το ανάλογο αλατοπίπερο...
.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα 1 τυρί Φιλαδέλφεια και 2 αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα ..
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι 4 φύλλα αφήνοντας να εξέχουν τα πρώτα γύρω γύρω για να την κλείσουμε λαδώνοντας το καθέ ένα χωριστά .
Βάζω και ένα πέμπτο σουρωτά μέσα στο ταψί και αδειάζω το μείγμα .
Τι ισιώνω ομοιόμορφα και σκεπάζω με τρία φύλα ολα σουρωτά επάνω στο μείγμα ..
Αμέσως μετά με ένα κουτάλι μοιράζω γύρω γύρω από το ταψί στις άκρες το τυρί Φιλαδέλφεια το δεύτερο κουτί και κλείνω την πίτα στρίβοντας τα φύλλα που εξέχουν σαν ρολό κλείνοντας μέσα το τυρί .
Λαδώνω το φύλλο και σκεπάζω με ένα τελευταίο το οποίο της άκρες τιχ χώνω με ένα μαχαιράκι μέσα στο ταψί γύρω γύρω να κλείσει.
.
Βάζω λίγο λάδι με πινέλο σε όλη την επιφάνεια ραντίζω με το χέρι λίγο με νερό και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 150 βαθμούς για μισή ώρα και μετά δυναμώνω για λίγα λεπτά στους 180 να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα . Είναι μπουκιά και συχώριο που λένε !!!!
Εκτέλεση φωτο συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ