ΥΠΕΡΟΧΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΚΟΡΝΕΔΑΚΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ-ΠΟΤΗΡΙ ΤΩΝ 250ml:
4 ποτηρια αλευρι φαριναπ,
100 g ζαχαρη,
μισο ποτηρι σπορελαιο,
1 ποτηρι γιαουρτι στραγγιστο,
1 βανιλια,
2 αυγα,
μια πρεζα αλατι
Βαζουμε στο μπολ τα 3 ποτηρια αλευρι!
Ριχνουμε το σπορελαιο, τα αυγα,την ζαχαρη,την βανιλια, μια πρεζα αλατι και τα ανακατευουμε! Ριχνουμε το γιαουρτι,τα αυγα ανακατευουμε! Τ
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε!
Εαν χρειαστει λιγο ακομα αλευρι ριχνουμε!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 20 λεπτα!
Στην συνεχεια την ανοιγουμε ενα φυλλο λεπτο κοβουμε ψιλες λωριδες συνολικα 12 και εχουμε φτιαξει χωνακια με αλουμινοχαρτο και καθε λωριδα την τυλιγουμε στο καθενα χωνακι
Τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα.ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο μεχρι να κοκκινίσουν!!
Τα βγαζουμε τα αφηνουμε να κρυωσουν και βγαζουμε το αλουμινοχαρτο.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 ποτηρια νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη για 4 λεπτα!
Σιροπιαζουμε το καθενα μονο του(κρυα γλυκα,ζεστο σιροπι) και τα τοποθετουμε πανω σε σχαρα!
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:
3 κροκους αυγων,
3 κουταλιες αλευρι γεματες,
100 g ζαχαρη,
1 βανιλια,
250 γρ γαλα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε το γαλα να ζεσταθει!
Σε ενα μπολ χτυπαμε τους κροκους,την ζαχαρη,την βανιλια,το αλευρι!
Ριχνουμε με προσοχη λιγο ζεστο γαλα ανακατευουμε γρηγορα να μην σβολιάσει!
Και στην συνεχεια ριχνουμε το μείγμα στο ζεστο γαλα !
Ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να πηξει!
Την κατεβαζουμε και αφηνουμε να κρυωσει σκεπασμενη με.διαφανη μεμβρανη!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βαζουμε την κρεμα σε κορνε!
Λιωνουμε 200 g κουβερτουρα και βουταμε το καθενα κορνε απο το ανοιγμα του!
Τα βαζουμε ορθια σε ενα σκευος!
Με το κορνε τα γεμιζουμε με κρεμα και τελος ριχνουμε τριμμενο καρυδι η αμυγδαλο η και φουντουκι!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!