Χοτ ντογκ για το βράδυ με σπιτικά αφράτα αφράτα ψωμάκια!!!
Για τα ψωμάκια !!!
1φλ γάλα χλιαρό
1/2 φλ νερό χλιαρό
2κ.σ βούτηρο λιωμένο
2κ.σ ζάχαρη
2κ.γ αλάτι
4 1/2 περίπου φλ αλευρι
2 φακ ξηρη μαγιά
1 αυγό
Λίγο γάλα για άλειμα
Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και την ζάχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά σκεπασμένα για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα το αλάτι το αυγο και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε μια ώρα σε ζεστό μέρος.
Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια.
Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε μια λαδόκολλα τα κάνουμε στρογγυλά η μακρόστενα και τα βάζουμε πάνω τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε ακόμα μισή ώρα.
Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και τα ψήνουμε στους 200 για 12 λεπτά περιπου να πάρουν ωραίο χρώμα!!!
Καλή επιτυχία!!!
Τα γέμισα με λουκάνικα που τα έβρασα
Μαγιονέζα
Κέτσαπ στα μισά έβαλα και μουστάρδα
Λάχανο τριμμένο .
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ