Υλικα:
1 φλ.τσαγιου ρυζι καρολινα
5 φλ.τσ. νερο
1κγ αλατι
1 φλ τσ. Ζαχαρη
2,5 φωλιες φιδέ
¾ φλ.τσ. ηλιελαιο ή σπορελαιο
Σταφιδες και καρυδια (προαιρετικα μεσα στο ρυζι ,αν βαλουμε τα ριχνουμε οταν ριξουμε το φιδε)
Εκτελεση :
Βαζουμε να βρασει το νερακι με το αλατι, αφου ξεκινησει να κοχλαζει ριχνουμε το ρυζι με το αλατι κι αφηνουμε να βρασει το ρυζι!
Παραλληλα σ ενα τηγανακι ριχνουμε το ηλιελαιο και "τηγανιζουμε" το φιδε μεχρι να παρει χρυσαφι χρωμα!
Οταν σχεδον εχει βρασει το ρυζι μας, ριχνουμε τη ζαχαρη!
Οταν εξατμιστει το νερο και αρχισει να βγαζει χοντρες φουσκαλες ριχνουμε μεσα στο ρυζι τον φιδε,το ανακατευουμε με μια ξυλινη κουταλα!
Μοιραζουμε σε μπολακια και ριχνουμε απο πανω κανελα!
Καλη επιτυχια !!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Stella Emmanouil ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!