ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΗΘΕΛΑ!!!!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ::
Μετραμε τα υλικα με το ιδιο ποτηρι::
3 ποτηρια αναμικτο λαδι(ελαιολαδο-σπορελαιο),
50 γρ ζαχαρη,
1 ποτηρι χυμο φρεσκων πορτοκαλιων,
1 κ.γ.σοδα σκονη,
1 κ.γ.μπεικιν παουντερ,
2 κ.γ γεματα κανελα,
1 κ.γ.γαριφαλο,
3 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιων,
1 φλ.του ελληνικου κονιακ,
1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο,
1,100 γρ αλευρι,
100 γρ καρυδια πολυ κοπανισμενα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Βαζουμε στην λεκανη το λαδι-ζαχαρη ανακατευουμε με συρμα 5 λεπτα!
Ριχνουμε κανελα-ξυσμα-γαρυφαλο!
Μεσα στο χυμο διαλυουμε την σοδα η οποια πρεπει να αφρισει !
Την ριχνουμε στο μιγμα λαδιου και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το κονιακ-καρυδια!
Συνεχιζουμε ριχνουμε το σιμιγδαλι και 1 ποτηρι αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι!
Δηλαδη ριχνουμε και ζυμωνουμε ελαφρως ισα που να το απορροφει!
Πλαθουμε σε οτι μεγεθος θελουμε αλλα ολα ιδια και τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα τρυπαμε με πιρούνι!
Ψηνουμε σε προθερμασμένες ,αντιστασεις μεσαια σχαρα στους 180 β για 25 λεπτα!
Προηγουμενως εχουμε βρασει το σιροπι που το μυστικο ειναι να το εχουμε βρασει απο βραδυς:
Βραζουμε 4 ποτηρια νερο με 4 ποτηρια ζαχαρη,μια φλουδα λεμονιου μαζι με το χυμο της,μια φλουδα πιρτοκαλιου μαζι με το χυμο της,2 ξυλακια κανελας για 5 λεπτα!
Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 4 κ.σ.γεματες μελι ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Οπως ειναι καυτα τα ριχνουμε στο σιροπι ανα 4 τα αφηνουμε 1 λεπτο και στην συνεχεια τα βαζουμε στην σειρα στο ταψι!
Περιμενουμε να κρυωσει ο φουρνος και συνεχιζουμε πλαθουμε ξανα μελομακαρονα και τα ψηνουμε με την ιδια διαδικασια και τα σιροπιαζουμε!
Με το μεγεθος που τα εφτιαξα εκανα 90 κομματια!
Περιμενα να κρυωσουν αφου σιροπιαστηκαν ολα και εβαλα σε ενα ποτηρι μελι το ζεστανα ελαφρως και περασα με προσοχη με ενα πινελο ολα τα μελομακαρονα!
Και φυσικα εριξα μπολικο ψιλοκομμενο καρυδι σε ολα!
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:::ΕΛΑΦΡΩΣ ΖΥΜΩΜΑ,ΚΑΛΟ ΨΗΣΙΜΟ,ΚΑΛΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ!!!!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!