Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Εκμέκ κανταίφι !!!! Από τα ωραιότερα γλυκά !!!!


ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ:: 

ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΝΤΑΙΦΙ:

500 γρ κανταιφι ,

300 γρ αγελαδινο βουτυρο! 

Βουτυρωνουμε το ταψι φουρνου με τα 50 γρ β.

Βαζουμε το κανταιφι μεσα και το ανοιγουμε καλα!

Ριχνουμε πανω του λιωμενο κρυο το βουτυρο το ανακατευουμε να μουσκεψει καλα!

Το ισιωνουμε και στην συνεχεια το ψηνουμε.στους 180β μεχρι να κοκκινίσει! 

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!

Στην συνεχεια το βαζουμε στο ταψι που θα το συναρμολογησουμε!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 3 ποτηρια νερου με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα! 

Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε να χλιαρυνει!

Στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλα!

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1 λιτρο γαλα,

6 κ.σ ζαχαρη,

4 κ.σ γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλευρι,

1 βανιλια,

50 γρ βουτυρο!

Βαζουμε σε ενα μπολακι το αλευρι-κορν φλαουρ ριχνουμε λιγο γαλα και τα ανακατευουμε! 

Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με.την ζαχαρη να ζεσταθει!

Ριχνουμε το μείγμα αλευρι-κορν και ανακατευουμε! 

Οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια,το βουτυρο!

Ανακατευουμε κατα διαστηματα μεχρι να χλιαρυνει!

Στην συνεχεια την βαζουμε πανω στο κρυο γλυκο!

ΣΑΝΤΙΓΊ::: 

Χτυπαμε 500 γρ κρυα κρεμα γαλακτος ζαχαροπλαστικης! 

Την βαζουμε απαλα πανω στην κρυα κρεμα!

ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Καβουρδιζουμε στον φουρνο για 10 λεπτα στους 200β! 

Τα ψιλοκοβουμε και τα βαζουμε πανω στο κρυο γλυκο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!