Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Πουτίγκα από τις ωραιότερες !!!!!



ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΑΦΡΑΤΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ!!!!!! 

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥΤΙΓΚΑΣ::

6 αυγα,

50 γρ ζαχαρη,

(ανακατεμενα σε ενα μπολ 1,5 μιση ποτηρι αλευρι φαριναπ,

2 κ.γ.κανελα,

1 κ.γ.γαρυφαλλο,

1 φακελακι μπεικιν,

1 βανιλια),

1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα!!

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!!!

Ριχνουμε το μείγμα αλευρι-κανελα-γαρυφαλο-μπεικιν-βανιλια σιγα-σιγα!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις τα καρυδια και ανακατευουμε απαλα με μαριζ!!!!

Λαδωνουμε καλα το ταψι η πυρεξ(28ν) βαζουμε το μείγμα και ψηνουμε στους 180β προθερμ.αντιστ.μεσαια σχαρα για 40 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!!!!

Την βγαζουμε και την αφηνουμε να κρυωσει τελειως!!! 

ΣΙΡΟΠΙ:: 

Βραζουμε 4 ποτηρια φλυντζ.τσαγιου ζαχαρη με 4 ποτηρια φλυντζ τσγιου.νερο,μισο λεμονι,2 ξυλακια κανελας για 6 λεπτα!

Το κατεβαζουμε το αφηνουμε θερμοκρασια δωματιου 10 λεπτα και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα δηλαδη απορροφει και συνεχιζουμε!!!

Οταν εχει μεινει σιροπι στα πλαγια σταματαμε να σιροπιαζουμε! 

ΓΛΑΣΣΟ:

Χτυπαμε 2 ζαχαρουχο γαλα 10 λεπτα στο μιξερ!!

Ριχνουμε σε δοσεις 2 ποτηρακια του ελληνικου καφε χυμο φρεσκου λεμονιου!!!! 

Οταν κρυωσει η πουτιγκα το βαζουμε πανω!!!!!!

 Γινεται και διαφορετικα το ΓΛΑΣΣΟ:::

Χτυπαμε 2 μορφατ μεταλικα κουτια με 1 ζαχαρουχο γαλα και 1 βανιλια!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!