Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Ρεβιθάδα φούρνου και ψωμάκι γάστρας !!!!



Ρεβιθάδα  φούρνου με πιπεριές χυλωμένη και πεντανόστιμη με φρέσκο ζεστό ζεστό ψωμάκι γαστρας!!!

Για την ρεβιθάδα
500 γρ ρεβίθια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
5-6 πιπεριές διάφορες κόκκινες πράσινες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι κύμινο πάπρικα γλυκιά κάρυ
Λάδι
Εκτέλεση!
Από το βράδυ βάζω τα ρεβίθια σε ζεστό νερό και αλάτι να μουλιάσουν. 

Το πρωί τα σουρώνω και τα βάζω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα τηγάνι βάζω λάδι και σοτάρω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μετά βάζω τα ρεβίθια μου στην γάστρα αλάτι πιπέρι τα μυρωδικά μου λάδι τις πιπεριές τα κρεμμύδια και το ζουμάκι που εβρασαν τα ρεβίθια. 

Κλείνω το καπάκι και ψήνω στους 170 βαθμούς 1.5 -2 ώρες μέχρι να χυλώσουν και να μείνουν με λίγο ζουμάκι.
Για το ψωμάκι ή συνταγή εδω👇👇👇👇👇👇👇👇https://m.facebook.com/groups/katsarakias/permalink/5322547124438170/

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!