Παντεσπάνι ρολό !!! Ένα αφράτο γλυκάκι για το καφεδάκι μας και όχι μόνο!
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
2 βανιλιες
130 γρ αλέυρι γ.ο.χ
1 φλιτζανακι του καφέ ηλιέλαιο
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
500 ml γάλα
2 αυγά
1 βανίλια
45 γρ κορν φλάουερ
50 γρ βούτυρο
2 κ.σ κακάο
Για την γκαναζ
1 κουβερτούρα 200 γρ
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ σ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν καλά προσθέτω την βανίλια το ηλιέλαιο και συνεχίζω το χτύπημα λίγο ακόμα.
Σταματάω το κτύπημα προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω απαλά να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Το απλώνω σε ένα ταψάκι μακρόστενο 25Χ 33 εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα και το ψήνω στον αέρα στους 170 15 -20 λεπτα ανάλογα τον φούρνο σας. Το βγάζω το βάζω σε μια πετσέτα και το τυλίγω ρόλο.Το αφήνω να κρυώσει.
Ετοιμάζω την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σε ένα μπολάκι χτυπάω τα αυγά με την βανίλια και το κορν φλάουερ.
Αφήνω στην άκρη.
Ζεσταίνω το γάλα με την ζάχαρη και το κακάο μόλις λιώσει η ζάχαρη και ενσωματωθούν τα υλικά προσθέτω την μισή ποσότητα στο μείγμα των αυγών ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν και μετά το προσθέτω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.
Ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το βούτυρο ανακατεύω να λιώσει και μετά την βάζω σε χαμηλό ταψάκι και το σκεπάζω με μεμβράνη.
Αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά!
Ετοιμάζω την γκανάζ
Σε χαμηλή φωτιά βάζω την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα που την έχω κόψει και το ηλιέλαιο να ενσωματωθούν.
Αφήνω λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανοίγω με προσοχή το παντεσπάνι απλώνω σε όλη την επιφάνεια την κρέμα το ξαναδιπλώνω και από επάνω βάζω την γκανάζ.
Διακοσμώ με λίγη άχνη τριμμένα αμύγδαλα και τριμμένη σοκολάτα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!