Υλικά
1 πακέτο κανταίφι φύλλο 500 γραμ
200 γραμ βούτυρο καλό αγελάδος λιωμένο
2 συσκευασίες τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια τις μικρές θέλουμε 400 γραμ και κάτι λίγο οσο έχει το κουτάκι
λίγη κρυσταλλική ζάχαρη
Σιρόπι
500 γραμ ζάχαρη
2 φλυτζάνια -κούπες τσαγιού νερό -
1 μασουράκι βανίλια
χυμό από μισό λεμόνι
.
Σαν αρχή ξάνω το κανταίφι πολύ καλά με τα χέρια ..το χωρίζω να γίνει αφράτο και το βάζω ολο σε μπολ μεγάλο.
Εχω λιώσει το βούτυρο και το ρίχνω από πάνω και με τα χέρια το ανακατεύω πάρα πολύ καλά μνα πάει παντού σε ολο το κανταίφι.
Αδειάζω το τυρί κρέμα σε μπολ και με το μίξερ χειρός το χτυπάω να αφρατέψει λίγο .
Στρώνω το μισό κανταΐφι σε ταψάκι μεγέθους τούρτας μέτριας --δεν γράφει νούμερο να σας πω ..
Το πατάω με το χέρι να κάτσει αλλά και να καλύψει πολύ καλά όλη την επιφάνεια του ταψιού .
Από πάνω ραντίζω με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη ..μυστικό για να είναι τραγανό !!!
Από πάνω αδειάζω στην μέση το τυρί κρέμα και με μία σπάτουλα το στρώνω ομοιόμορφα !
Τέλος σκεπάζω με το άλλο μισό καντΚιουνεφέ !!!!!αίφι και το στρώνω ομοιόμορφα και μετά το πατάω ελαφρώς και αυτό .
Ραντίζω από πάνω πάλι με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο περίπου
180βαθμούς περίπου για 40 λεπτά να ροδίσει και να πάρει χρώμα .
.
Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και σιροπιάζουμε το καυτο γλυκό με κρύο σιρόπι !!!!
Αν έχουμε ή εάν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με ψιλοτριμμένο φιστίκι Αιγίνης .
*Το ταψάκι δεν χρειάζεται βουτύρωμα .
Να το φτιάξετε και θα δείτε πόσο ωραίο και νόστιμο είναι !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
.