ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ !!!
Υλικά
10 αβγά χωρισμένα,
15 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
15 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλο,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν,
3 βανίλιες
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό και 30 κουταλιές ζάχαρη,και μισό λεμόνι στυμμένο και τη φλούδα,από το λεμόνι.
Εκτελεση:
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη,χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα στο τέλος.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι το μπέικιν τις βανίλιες στο μείγμα.μετα βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτάκια περίπου,καυτό το σιρόπι κρύο το γλυκό....180 βαθμούς αντιστάσεις περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδισει.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Evie Evie-Οι Χρυσοχέρες-ηδες