ΤΟΥΡΤΑ ΦΕΡΕΡΟ..Ιδανική για χαρούμενες περιστάσεις !!!
Για το παντεσπάνι.
Παίρνουμε 6 αυγά τα χωρίζουμε και με τα ασπράδια φτιάχνουμε μαρέγκα.
Στους κρόκους ριχνουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη, άρωμα βανίλιας 1 μπεικιν παουντερ και τα χτυπάμε.
Με μία σπάτουλα παίρνουμε λίγο μαρέγκα και ανακατεύουμε μέσα στους κρόκους διαδοχικά με μισό ποτήρι του νερού αλεύρι κοσκινισμενο και μισό ποτήρι του νερού κακάο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς περίπου 5 λεπτά όχι πολύ γιατί θα ξεραθεί.
.
Για την κρέμα.
Χτυπάω 500 γρ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Λιώνω σε μπεν μαρι 500 γρ κουβερτούρα και αφήνω λίγο να κρυώσει.
Ενσωματώσω κουβερτούρα και σαντιγί.
Για το σιρόπι βραζω 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ένα φλιτζάνι νερό και λίγο κονιάκ.
Αφήνω να κρυώσει.
Χωρίζω το παντεσπάνι σε 3 δίσκους.
Παίρνω έναν δίσκο σιροπιαζω ελαφρώς και ριχνω λίγο από την κρέμα.
Βάζω και πραλίνα σκόρπια από πάνω και μερικά φερερο σπασμένα.
Συνεχίζω την ίδια διαδικασία και με τον δεύτερο δίσκο.
Τέλος καλύπτω με τον τρίτο δίσκο.
.
Σε κατσαρολάκι πάνω σε φωτιά βάζω 200γρ κουβερτούρα και 200γρ κρέμα γάλακτος να λιώσουν. Αφήνω να κρυώσει.
Καλύπτω με την γκαναζ την τούρτα μου.
Για την διακόσμηση ..
Την φτιάχνετε όπως σας αρέσει. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Alexandra Lessi-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!